Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

Νέο υπερσύγχρονο Ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Μοιρών

ΔΙΕΥΘ.: 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1 – ΤΗΛ.: 2892340202 – EMAIL.: dfaistou @ gmail . com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατέφτασε το πρώτο νέο ασθενοφόρο για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μοιρών

Το Κέντρο Υγείας Μοιρών είναι η πρώτη δομή που υποδέχεται ένα από τα δεκατέσσερα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα για την κάλυψη των αναγκών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Σήμερα, Τρίτη, 16 Μαϊου και ώρα 09.30 π.μ. στην 7η ΥΠΕ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παραλαβής του ασθενοφόρου, το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο, έχοντας μάλιστα και δυνατότητες για εκτός δρόμου διαδρομές, καθώς φέρει τεχνολογία κίνησης στους τέσσερις τροχούς.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε χάρη στις πιέσεις που άσκησε ο Δήμος Φαιστού, τις συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης 7ης ΥΠΕ, και φυσικά με τη συμβολή του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του αντίστοιχου έργου που υλοποιεί η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Φαιστού, κ Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης, δήλωσε σχετικά:

 «Είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς σήμερα, γιατί το ένα ασθενοφόρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Μοιρών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για την αγορά των ασθενοφόρων, τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή κ. Παπαβασιλείου και τον Υποδιοικητή κ. Αγαπίου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Συριγωνάκη, καθώς και τον Υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Αυγενάκη για την υποστήριξη και συμπαράσταση τους στον εκσυγχρονισμό του στόλου.

Εξίσου σημαντικό είναι, ότι η δημιουργία του νέου Κέντρου Υγείας στις Μοίρες που έχει ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, προχωρεί γρήγορα και μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για να προχωρήσει μετά η δημοπράτηση και στη συνέχεια η κατασκευή, για την αποπεράτωση του ως το 2025».

Previous ΑΡ.ΑΠΟΦ.123/2023.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ & Έγκριση για την υποβολή πρότασης με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ, ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ», στα πλαίσια της Πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2014-2020 ΜΕΤΡΟ 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD/LEADER», ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ) , ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ», ΔΡΑΣH: 19.2.4: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ.

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο