Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, έχουμε πρεμιέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φαιστού, στο Ανοιχτό Θέατρο Πετροκεφαλίου, με το έργο «…Και καλά ξεμπερδέματα», από το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, στις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζουν το έργο «…Και καλά ξεμπερδέματα». Μια Κρητική ηθογραφία-κωμωδία, του Γιάννη Νιωτάκη γραμμένη στην Κρητική διάλεκτο σκηνοθετημένη από τον Μάνο Παπαδογιαννάκη.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το θέμα του έργου επίκαιρο και σημερινό, αυτό της αντιπαράθεσης δυο υποψηφίων προέδρων ενός χωριού της Κρήτης, του Στεφανή και του Αριστείδη, μεταφέρει τους θεατές στην μεταπολεμική Κρήτη, εξήντα περίπου χρόνια πίσω. Η γεροντοκόρη Θεανώ, ο αγροφύλακας Γιακουμής, το μικρό Νικολιό και ο παπά- Ευτύχης, τι ρόλο θα παίξουν στο έργο; Ο Μυρώνης και η Ζαχαρένια, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της, θα καταφέρουν να παντρευτούν; Ποια είναι η Μέλπω που θα γίνει ταράξει τις ζωές των δύο προέδρων; Τα αρκετά ηθογραφικά και λαογραφικά στοιχεία, μαζί με την Κρητική διάλεκτο, δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και δίνουν ρυθμό και ζωντάνια στο έργο. Τα κωμικά στοιχεία στηρίζονται στο υπονοούμενο, σύμφυτο με την ψυχοσύνθεση του Κρητικού, που βγάζουν αρκετό γέλιο.

Previous 20η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο