Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας ακίνητων”

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
( ΚΥΑ ΥΠΕΝΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2023 

 

Είναι υποχρεωτική η προληπτική πυροπροστασία των ακινήτων τα οποία φέρουν κτίσμα και βρίσκονται : σε δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο, σε κηρυγμένες δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις, καθώς και εντός ακτίνας 300 μέτρων από τα όρια των περιοχών αυτών , ή βρίσκονται μέσα σε πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών.

Οι ως άνω περιοχές σημαίνονται με πράσινο χρώμα στους αναρτημένους δασικούς χάρτες (https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension) και τα επίμαχα ακίνητα βρίσκονται εντός ή σε απόσταση 300 μέτρων από τα όρια των περιοχών αυτών .

Υποχρέωσης των ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές και εμπεριέχουν κτίσμα είναι :

  1. Η σύνταξη Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης Πυροπροστασίας από τεχνικό επιστήμονα μέχρι 31/03/2024.
  2. Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας στην οποία δηλώνουν την ορθή λήψη των μέτρων που προβλέπονται στην έκθεση του τεχνικού επιστήμονα έως 30-04-2024 ( τα μέτρα αυτά αφορούν στην πρόσβαση στο ακίνητο, στη δημιουργία ζωνών προστασίας, στην αποθήκευση υλικών, στον τακτικό καθαρισμό και στην εκπόνηση Σχεδίου Προετοιμασίας Εκκένωσης ).
  3. Μέχρι την λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι ιδιοκτήτες θα καταχωρούν τα παραπάνω έγγραφα , υποβάλλονται εις διπλούν σε έντυπη μορφή στο Γραφεία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου .
  4. Τα επί πλέων μέτρα παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας που προβλέπονται στην έκθεση του αρμόδιοι τεχνικού επιστήμονα εφαρμόζονται υποχρεωτικά έως 31/03/2025 για τα ακίνητα που χαρακτηρίζονται ως υψηλής και ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας και έως 31/03/2026 για τα ακίνητα πουχαρακτηρίζονται ως χαμηλής ή μεσαίας επικινδυνότητας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ

Previous ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024”

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο