Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

Προχωράει η ανάπλαση του οικισμού των Ματάλων

 

Σκοπός της ανάπλασης του οικισμού των Ματάλων με προϋπολογισμό μελέτης 552.000,00€ είναι να εξασφαλισθεί η ιστορική συνέχεια και η συνοχή του δομημένου χώρου, με επιμέρους στόχους την ανάδειξη και πολεοδομική επανένταξη των κοινόχρηστων χώρων στην οικιστική δομή του οικισμού.

Βασικός στόχος της ανάπλασης παραμένει η δημιουργία ενός αισθητικά βελτιωμένου οικιστικού περιβάλλοντος, λειτουργικά αναβαθμισμένο,  με μεγαλύτερη ποικιλία χρήσεων και δράσεων, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας της περιοχής και κύρια την αναβάθμιση του αστικού τοπίου προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του οικισμού.

Τα έργα ανάδειξης του οικισμού συνοπτικά περιλαμβάνουν:  Διαμορφώσεις, πλακοστρώσεις, φυτεύσεις κοινόχρηστων χώρων και οδών του οικισμού, αναπλάσεις πλατείας και μικρών πλατωμάτων, με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αρετών της τοπικής πολιτιστικής και ιδιαίτερα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς ενώ παράλληλα προβλέπονται ασφαλείς συνθήκες πρόσβασης και εξυπηρέτησης σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

 «Η ανάπλαση λειτουργεί υπέρ της επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής, διαμορφώνοντας τις συνθήκες αναζωογόνησης των υφιστάμενων επιχειρήσεων, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη γενικότερη ανάπτυξη του οικισμού», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχο Φαιστού, κύριος Γρηγόρης Νικολιδάκης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Η σύμβαση κατασκευής του έργου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020» ενώ η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ).

Η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες ανάπλασης, ενώ το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε 3 μήνες.

Previous Πρόσκληση Σύγκλησης 32ης 2023 Tακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο