Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

Μήνυμα Δημάρχου Φαιστού για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 
Αγαπητοί συμπολίτες,
 
“Σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στη μνημόνευση της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948.
Η Διακήρυξη αυτή αποτελεί ένα θεμελιώδες κείμενο για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνική ή κοινωνική προέλευση.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θεμελιώδη για την ύπαρξη μιας ελεύθερης, δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας. Είναι δικαιώματα αναφαίρετα, όπου γεννιόμαστε με αυτά. Τα δικαιώματα αυτά μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια και να συμμετέχουμε ενεργά στην κοινωνία.
Στην Ελλάδα, έχουμε κατακτήσει σημαντικά βήματα στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προώθηση της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.
Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά. Άνθρωποι διώκονται, φυλακίζονται ή σκοτώνονται επειδή αγωνίζονται για τα πιστεύω τους.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαίρετα. Αν παραβιάζονται τα δικαιώματα ενός ανθρώπου, παραβιάζονται τα δικαιώματα όλων.
Ως δήμαρχος, δεσμεύομαι να αγωνιστώ για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Δήμο Φαιστού. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για να δημιουργήσω ένα περιβάλλον όπου όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από τις διαφορές τους, μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, για έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ισότιμο¨.
 
Με εκτίμηση,
Γρηγόρης Νικολιδάκης
Previous ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Εντυπωσιακή η φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Τυμπάκι”

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο