Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

Μήνυμα Δημάρχου Φαιστού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μια ημέρα αφιερωμένη στην αναγνώριση των δικαιωμάτων και των αναγκών των ατόμων που με αναπηρία. .
 
Σήμερα, θα ήθελα να επισημάνω τη σημασία της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που είναι προσβάσιμο για όλους. Από τις υποδομές μας μέχρι τις δημόσιες υπηρεσίες, πρέπει να είμαστε ότι κανένα άτομο δεν θα αντιμετωπίσει τις αναπηρίες του.
 
Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει, έχει δικαίωμα σε ένα ικανοποιητικό και πλήρες βίο. Είναι καθήκον μας ως κοινωνία να εργαστούμε αδιάκοπα προς την κατεύθυνση ενός περιβάλλοντος που προωθεί την ισότητα, την πρόσβαση και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον», τον Μανώλη Στεφανουδάκη και όλα τα μέλη του Συλλόγου έχουμε πολλά προς την κατεύθυνση αυτή και δρομολογούμε ακόμα. Αυτό και προχώρησε το έργο της κατασκευής του ξενώνα φιλοξενίας ατόμων Αμέα, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στη Φανερωμένη και ως αρχή είμαστε αρωγοί της όλης προσπάθειας, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του.
Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι ο Δήμος Φαιστού έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), προκειμένου να προσδιοριστούν τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και οι προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσπαθειών μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις. Δημιουργούμε ένα πιο φιλικό, προσεγγίσιμο και ασφαλές αστικό περιβάλλον προωθώντας την ισοτιμία για όλα τα άτομα ΑμεΑ.
 
Σας καλώ όλους, με ενσυναίσθηση, να ενθαρρύνουμε την κατανόηση, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό προς τα άτομα με αναπηρία. Η ενίσχυση της συμμετοχής τους σε όλους τους τομείς της ζωής, όπως η εκπαίδευση, η εργασία και η κοινωνική δραστηριότητα, είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας δίκαιης και συμπεριληπτικής κοινωνίας.
 
Σαν Δήμαρχος, δεσμεύομαι να εργαστώ για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με την αναπηρία και για τη δημιουργία ευκαιριών που θα μπορούσαν να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή της κοινότητάς μας.
 
Με εκτίμηση
Γρηγόρης Νικολιδάκης
Previous Βελτίωση βατότητας του δρόμου πρόσβασης στο γήπεδο Γαλιάς (2ος Λογαριασμός)

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο