Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

Δήλωση Δημάρχου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 Δήλωση Δημάρχου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα, 17 Νοεμβρίου, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η περίοδος αυτή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας. Η δικτατορία είχε επιβάλει σκληρή κατασταλτική πολιτική, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταπατώντας τις ελευθερίες των πολιτών.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου συγκλόνισε την Ελλάδα και τον κόσμο. Οι φοιτητές έδειξαν ότι η θέληση του λαού για ελευθερία είναι ισχυρότερη από κάθε τυραννία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την απαρχή της πτώσης της χούντας και έθεσε τα θεμέλια για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα.

Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη των φοιτητών του Πολυτεχνείου, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά και όλους τους αγωνιστές της αντίστασης.

Είναι μια μέρα που μας θυμίζει ότι πρέπει πάντα να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, όπως είναι το δικαίωμα στην παιδεία και στην μόρφωση.

Η ελευθερία δεν είναι δεδομένη, αλλά πρέπει να αγωνιζόμαστε για να την κατακτήσουμε και να την διατηρήσουμε, και για να ζωντανέψουμε τα λόγια του σπουδαίου ποιητή, Τάσου Λειβαδίτη, «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο…μια στιγμή αν ξεχαστείς, αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται στη δίνη του πολέμου…»

Ζήτω η ελευθερία! Ζήτω η δημοκρατία!

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Φαιστού

Γρηγόρης Νικολιδάκης

Previous Πρόσκληση Σύγκλησης 29ης 2023 Tακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο