Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

Υπογράφτηκε η Σύμβαση για το Διοικητικό Κέντρο Μεσαράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφτηκε η Σύμβαση για το Διοικητικό Κέντρο Μεσαράς

Πολύ σύντομα αναμένεται να είναι έτοιμο και να παραδοθεί το νέο, υπερσύγχρονο Διοικητικό Κέντρο Μεσαράς, το οποίο θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου Νικολούδη.  Η υπογραφή της συμβάσης για το νέο Διοικητικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε επίσημα, μεταξύ του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας. Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει από το Δήμο Φαιστού, στόχο είναι σε διάστημα περίπου 14 μηνών (συμβατικός χρόνος εκτέλεσης του έργου) να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος πολυχώρος, ο οποίος θα στεγάσει Δημοτικές και Δημόσιες Υπηρεσίες. Ειδικότερα, στον συγκεκριμένο χώρο πρόκειται να στεγαστούν η ΔΕΥΑ του Δήμου Φαιστού, η Πολεοδομία και το Γραφείο Κίνησης, με όλα τα οχήματα που διαθέτει η Δημοτική Αρχή, καθώς και τον ανανεωμένο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων μετακίνησης και έργου, τα οποία παραλαμβάνει σταδιακά.

Εκτός από τις Δημοτικές Υπηρεσίες, στο χώρο προβλέπεται να μεταστεγαστούν, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Μηχανολογικό και το παράρτημα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στο αύλειο τμήμα του Διοικητηρίου μάλιστα θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου, ενώ θα κατασκευαστούν ένα σύγχρονο αναψυκτήριο και μια μεγάλη παιδική χαρά, που θα αποδοθούν στους Δημότες κι επισκέπτες του Δήμου Φαιστού. Απώτερος σκοπός είναι οι δημότες να μπορούν σε μία στάση και με την άνεση που παρέχει ο χώρος έκτασης 50 στρεμμάτων να εξυπηρετηθούν για όποια άμεση συνδιαλλαγή τους με τις Δημοτικές και Δημόσιες Υπηρεσίες του Δήμου Φαιστού. Την ίδια στιγμή, με βάση το όραμα της Δημοτικής Αρχής, η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα σημείο, μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση και συντονισμό για θέματα που απαιτούν συνεργασίες και από κοινού ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου, υπάρχουν συνολικά τέσσερα κτίρια τα οποία θα αποκατασταθούν με όλες τις αναγκαίες εργασίες για να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και παράλληλα θα γίνει μια συνολική διαμόρφωση του χώρου που έχει πολλές προοπτικές καθώς διαθέτει στο εσωτερικό του ένα γήπεδο το οποίο μπορεί να αναβαθμιστεί και εκεί να δημιουργηθεί ένα μίνι αθλητικό κέντρο.  Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου βρίσκονταν περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την ανάθεση της οριστικής μελέτης όμως, διαπιστώθηκε πως το συνολικό ποσό για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου, συμπεριλαμβανομένων όλων των αναγκαίων εργασιών και διαμορφώσεων του περιβάλλοντος χώρου, υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτό και υλοποιήθηκαν μια σειρά από συσκέψεις και πιέσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να εγκριθεί το συνολικό ποσό που απαιτούνταν. Οι εγκρίσεις δόθηκαν, το ολοκληρωμένο πλέον έργο, δημοπρατήθηκε και σήμερα υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

«Ένα σπουδαίο έργο για την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς αναμένεται να γίνει πράξη μέσα στους επόμενους μήνες» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Διοικητικού Κέντρου Μεσαράς αποτελεί ένα όραμα που έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες σε όλα τα επίπεδα. Δεν παραγνωρίζουμε ότι από την προηγούμενη δημοτική Αρχή είχαν γίνει σχετικές κινήσεις και υπήρχε η θέληση δημιουργίας ενός κέντρου. Επειδή ο Δήμος όμως έχει συνέχεια, εξελίξαμε το συγκεκριμένο όραμα, προσθέσαμε πάνω σε αυτό, γι’ αυτό άλλωστε και αυξήθηκε σημαντικά ο προϋπολογισμός του έργου και είμαστε στην ευχάριστη θέση πλέον να έχουμε όχι μόνο ανάδοχο, αλλά και σύμβαση για το έργο».

 

Previous ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ, ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ Κ.Α.) ΈΤΟΥΣ 2023

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο