Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

Οργανωμένο Σχέδιο Προληπτικής Απομάκρυνσης των πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχέδιο Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης των πολιτών κατέθεσε στην Περιφέρεια ο Δήμος Φαιστού

Ο Δήμος Φαιστού προχώρησε στην κατάρτιση ενός ο ολοκληρωμένου Σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης των πολιτών από τον Δήμο, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το σχέδιο αυτό ενέκρινε και κατέθεσε στο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ο Δήμος Φαιστού είναι ο πρώτος Δήμος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου που ολοκλήρωσε τις προβλεπόμενες από την Πολιτική Προστασία διαδικασίες για το εν λόγω σχέδιο, αποσπώντας τα εύσημα με συγχαρητήρια επιστολή που εστάλη από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης προς τον Δήμο Φαιστού.

Ο Δήμος Φαιστού παράλληλα, και με αφορμή την ολοκλήρωση της Αντιπυρικής Περιόδου, προχώρησε σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, όπου έγιναν αναλυτικές αναφορές στην επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο και προγραμματίστηκε το πλάνο δράσης για την αντιπλημμυρική περίοδο 2023 – 2024.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα αποτελέσματα της Αντιπυρικής περιόδου και για την άρτια προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω , την Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρειας Κρήτης και ξεχωριστά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Συριγωνάκη για τους καθαρισμούς ρεμάτων, τους συνεργάτες μας στο Δήμο, αλλά κυρίως όλους τους εθελοντές, τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το παράρτημα Μοιρών και κάθε μία και καθένα ξεχωριστά που όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην βελτίωση της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης ανέφερε:

«Ο κίνδυνος είτε από πυρκαγιά, είτε από πλημμύρα είναι τις περισσότερες φορές απρόβλεπτος. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να οργανωθούμε κατάλληλα και να έχουμε έτοιμα τα πλάνα δράσης μας, ώστε με έγκαιρη επέμβαση να προλαβαίνουμε το όποιο πρόβλημα πριν επηρεάσει το Δήμο μας και τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ευχαριστώ προσωπικά όλες και όλους που συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση και τονίζω πως θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμικότητα τις προσπάθειες μας».

Previous ΑΡ.ΑΠΟΦ. 263/2023 Δ.Σ. Λήψη Απόφασης για τη Σύσταση ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού, καθορισμός διαδικασίας χρηματοδότησης του ειδικού λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο»

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο