Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

Μήνυμα δημάρχου Φαιστού για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Για άλλη μια χρονιά εορτάζουμε και τιμούμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αναδεικνύοντας τον σπουδαίο ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισε ο ελληνικός λαός με το ιστορικό “ΟΧΙ” που εκφράστηκε στην επίθεση των δυνάμεων του Άξονα το 1940.

Αυτό το θρυλικό “ΟΧΙ” δεν ήταν απλά μια λέξη, αλλά ένας ψυχικός αγώνας για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Η απόφασή μας τότε να αντισταθούμε ήταν μια απόδειξη ότι οι αξίες αυτές είναι ανεκτίμητες και αξίζει να τις υπερασπιστούμε ακόμη και με το κόστος της ίδιας μας της ζωής.

Στο σημερινό κόσμο, όπου οι παγκόσμιες κρίσεις και συγκρούσεις απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, ο αγώνας των Ελλήνων ενάντια στον φασισμό και την ανάδειξη της ελευθερίας, παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρες. Είναι καθήκον μας να τιμούμε όχι μόνο τους ήρωες του παρελθόντος, αλλά και να συνεχίσουμε να πολεμάμε για τις ίδιες αξίες. Να εργαζόμαστε για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, και την ελευθερία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις τραγικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν γειτονικές χώρες όπως η Ουκρανία, το Ισραήλ, και η Παλαιστίνη. Είναι καθήκον μας να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας και να εργαστούμε για την ειρήνη και την επίλυση των συγκρούσεων με διπλωματικά μέσα. Ο φασισμός και η βία δεν μπορούν να είναι η απάντηση σε καμία πρόκληση που αντιμετωπίζουμε.

Σε αυτήν την επέτειο, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προωθήσουμε αυτές τις αξίες και να αναδείξουμε τον ρόλο της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στον κόσμο.

Previous Απόφαση ανάθεσης προμήθειας υλικών για τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και αντικατάσταση φθαρμένων λαμπτήρων εντός της Κοινότητας Γρηγοριάς, με τη χρήση της πάγιας προκαταβολής έτους 2023.

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο