20/06/2011, Κοινό Ευχαριστήριο προς όλους τους συμμετέχοντες στο Matala Festival 2011


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 MATALA FESTIVAL 2011 

 

Matala Festival 2012 είναι πλέον η σκέψη όλων στο δήμο Φαιστού, μετά την απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια και πορεία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Matala Festival 2011.

 

Η μαζική συμμετοχή στο Φεστιβάλ, αλλά και η ομαλή διεξαγωγή του, αποτελούν προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας, η οποία μπόρεσε να επιτευχθεί με προετοιμασία μόλις λίγων μηνών, αλλά και υπερπροσπάθεια δεκάδων ανθρώπων που τέθηκαν επικεφαλής σε διάφορος τομείς. Από τη δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ως επικεφαλής της διοργάνωσης, σε άμεση συνεργασία με την οργανωτική ομάδα, την Τοπική Κοινότητα Πιτσιδίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων - Ματάλων, την Αναπτυξιακή, με πολλούς κατοίκους της περιοχής, εθελοντές, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που αγκάλιασαν την προσπάθεια, όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Από τη διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να παραληφθούν οι πρώην χίπις, που συμμετείχαν στο Hippies Reunion. Στο σύνολο τους οι πρώην χίπις που ακολούθησαν τον εμπνευστή του reunion Arn Strohmeyer, ήταν ενθουσιασμένοι, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως σχεδόν μισό αιώνα μετά, μέσα από ένα Φεστιβάλ, τα Μάταλα θα μπορέσουν να γίνουν ξανά το κέντρο του κόσμου.

 

Κατά τη διάρκεια του reunion, οι πρώην χίπις αναφέρθηκαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ, αλλά και στο γεγονός πως η πρώτη διοργάνωση από μόνη της έβαλε τις βάσεις για έναν θεσμό στην περιοχή. Στο σύνολο τους τόνισαν την υπερπροσπάθεια της δημάρχου, των φορέων της περιοχής, αλλά και όλων των συμμετεχόντων, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Matala Festival 2012. Ευχάριστη έκπληξη στη διαδικασία αποτέλεσε η ανακοίνωση της δημάρχου Φαιστού Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, πως πρόθεση της δημοτικής Αρχής είναι όλοι οι πρώην χίπις ν’ ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες δήμου Φαιστού. Οι πρώην χίπις δέχτηκαν με χαρά την πρόταση, ενώ δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετέχουν στην τελετή ανακήρυξης τους όποτε αποφασιστεί.

Στο πλαίσιο απολογισμού του φεστιβάλ, μονάχα ικανοποίηση μπορεί να υπάρξει. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, σε οικονομικό επίπεδο, καλύφθηκαν τα έξοδα του από παράλληλες δημοτικές δραστηριότητες, με δεδομένο πως στόχος της δημοτικής Αρχής ήταν η εξασφάλιση δωρεάν εισόδου και εξισορρόπηση εσόδων – εξόδων, χωρίς γνώμονα το κέρδος. Για την υπόλοιπη περιοχή ωστόσο τα έσοδα ήταν πολλαπλά, αφού η εισροή επισκεπτών ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

 

Σημαντικότερη όλων ωστόσο ήταν η προβολή της περιοχής μέσα από το Φεστιβάλ, της οποίας η αξία είναι ανεκτίμητη. Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου 110 Μέσα Ενημέρωσης απ’ όλο τον κόσμο – από την Αμερική ως και την Κίνα – κάλυψαν το Φεστιβάλ και πρόβαλαν το δήμο. Στο σύνολο τους τόσο εθνικά όσο και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης συνέβαλαν σημαντικά στην προβολή και κάλυψη του φεστιβάλ, καταβάλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μέγιστη απήχηση του.

 

Ιδιαίτερα κομβικός υπήρξε βέβαια και ο ρόλος των χορηγών, οι οποίοι στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων, αλλά και του συνόλου των εθελοντών που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Ευχαριστήρια

Εκατοντάδες φορείς, χορηγοί, καλλιτέχνες συγκροτήματα και απλοί πολίτες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο Φεστιβάλ. Η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει στο σύνολο τους, όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους, στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ συνεργάστηκαν η Τοπική Κοινότητα Πιτσιδίων Ματάλων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων, η Αναπτυξιακή Μάταλα Δημοτική Α.Ε., τοπικοί επιχειρηματίες που στήριξαν το φεστιβάλ, αλλά και εθελοντές από την περιοχή και το δήμο Φαιστού.

 

Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν επίσης στην Πολιτική Προστασία του δήμου, στην Αστυνομία και τα Τ.Α.Ε. που είχαν 24ώρες βάρδιες στην περιοχή, στην Πυροσβεστική, το Ε.Κ.Α.Β., τους Εθελοντές Σαμαρείτες, τους ναυαγοσώστες, αλλά και όλους τους Εθελοντές Γιατρούς που στελέχωσαν το Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, το οποίο εξυπηρέτησε δεκάδες περιστατικά. Εύσημα αξίζουν επίσης η Δ.Ε.Η. και ο Ο.Τ.Ε. που είχαν διαθέσει προσωπικό ασφαλείας στην περίπτωση δημιουργίας οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος.

 

Σημαντική ήταν η προσφορά επίσης των χορηγών που προσέφεραν υπηρεσίες ή προϊόντα.

Συγκεκριμένα στο Matala Festival 2011, συμμετείχαν χορηγικά οι:

Φυσικό Μεταλλικό Νερό Zaro’s Βότομος Α.Ε., Minoan Lines, Coca – Cola 3E, Mythos Brewery, Super Market Χαλκιαδάκης Max, Hi Hat εταιρία παραγωγής, Praktiker, Κτήμα Ζαχαριουδάκη, Κρασιά Αλεξάκης, Ταξιδιωτικό Γραφείο Travel Experience, Zoe T – Shirts, έπιπλο Γεωργιλαδάκης.

Την ηχητική κάλυψη του show και την τεχνική υποστήριξη είχε αναλάβει η εταιρία AK Vibe, ενώ τα γραφιστικά του Φεστιβάλ πραγματοποίησε ο Αντώνης Συντυχάκης.

 

Τη χορηγία επικοινωνίας σε επίπεδο διαδικτύου είχαν αναλάβει το cretalive.gr και το entercity.gr, ενώ κομβικός υπήρξε επίσης ο ρόλος του pathfinder.gr.

 

Σε επίπεδο ραδιοφωνικής κάλυψης, στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι Kiss FM, Music Club, Radio Moires, Dream FM, Melody FM, Erotokritos FM,  Jörg Krüger Radio Kreta και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί τους. Καθολική υποστήριξη υπήρξε επίσης από τα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τοπικά, αλλά και Πανελλαδικά.

 

Σημαντική ήταν και η παρουσία σχολής και ακαδημιών χορού, που έδωσαν μια διαφορετική νότα στο Φεστιβάλ Matala Festival 2011.

 

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότεροι από 50 χορευτές από την Ακαδημία Χορού Nena’ s Academy, την ομάδα Λατίνων και Ελλήνων χορευτών Caritmo, την ομάδα καποέιρα A Capoeira, αλλά και τη Σχολή Χορού Γεωργιλαδάκης.

 

Η δήμαρχος Φαιστού ευχαριστεί παράλληλα όλους όσους συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στο Φεστιβάλ.

 

Σ’ αυτούς εντάσσονται οι:

Υπεύθυνοι παρέλασης Λέσχης κλασικών οχημάτων, Psychedelic Reflection - Creative Culture Team εναλλακτικός χώρος από την ομάδα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων

 

Ομάδα Καλλιτεχνών στα Μάταλα με επιμέλεια της κ. Κατερίνας και κ. Λίντα,  Έκθεση Δίσκων Βυνιλίου ‘60s – ‘70s από Ράδιο Μοίρες και τον κ. Κώστα Γαργεράκη, Πάγος Τζωρτζακάκης Μανώλης, Alter Security, Λιοντομήτσος Τυποποίηση Κρέατος και παραγωγή κρεατοσκευασμάτων, κερκίδες Askomet Πολιτάκης Βασίλης Κεραμίστας για την υπέροχη γιγαντιαία πήλινη κιθάρα, Χατζησταύρου Ιάκωβος Φωτογράφος,  Βαρδάκης Γιώργος φωτογράφος, Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης.

 

Ένα θερμό ευχαριστώ βεβαίως αξίζει στον εμπνευστή του Hippies Reunion Arn Strohmeyer, καθώς και σε όλους τους καλλιτέχνες και μπάντες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ όπως:

 

No Blues Band, The Roosters, Νίκο Μανιουδάκη, Γιάννης Σεισάκη, Γιώργο  Χαιρέτη, Δημήτρη Παπουτσάκη και Μανώλη Νικολουδάκη, The Soulmates, Yvette Michelle and Souluv, Arrapao Midnight, Νίκος Σφουγγαράς, Μπάμπης Παπαματθαιάκης, Στράτο Χυντηράκη, Steve Band, Tropical Storm, Κρητικό Συγκρότημα Μανώλη και Δημήτρη Σπυριδάκη M.D.S., Rockaholics, After Dark, Κόκκινα Χαλιά και ΝΕΒΜΑ, Global Vibe, Πέρα Μπάντα, DJ Lady Dust, This is Nowhere, Blue Spirit, Angel Skordylis & the MPRR Creta Gang, Vavouras Band, Four of a Kind, Mad About, Τσέδος Solo, Θέμη Κωστακόπουλο, DJ Funky Guru.

 

 

 

 (87)
 (85)
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Φαιστού (86)
Facebook Δήμου Φαιστού (80)
 (82)
 (79)
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Φαιστού (81)
 (75)
 (76)
 (59)
 (78)
 (68)
 (63)
 (60)
 (71)
 (74)
 (70)
 (62)
 (65)
 (66)
 (64)