16/06/2011, Επιστολή σε Υπουργείο Πολιτισμού για λειτουργία Αρχαιολογικών Χώρων

Το θέμα αξιοποίησης του Τουριστικού Αποθέματος στο δήμο Φαιστού, έθεσε με επιστολή της προς το υπουργείο Πολιτισμού, η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της προς το υπουργείο αναφέρει:

 

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

 

Με την παρούσα επιστολή αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για ένα φλέγον ζήτημα που αφορά, όχι μόνο το δήμο Φαιστού, αλλά τη γενικότερη εικόνα του Πολιτισμού και του Τουρισμού μας.

Όπως ήδη γνωρίζετε ο δήμος Φαιστού έχει επενδύσει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή, αλλά και πολιτισμική ανάπτυξη του, υλοποιώντας πολλαπλές δράσεις κι ενέργειες στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ανασταλτικά ωστόσο σ’ αυτή την πορεία του δήμου λειτουργούν οι υφιστάμενες συνθήκες αναφορικά με τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων της Φαιστού, αλλά και της Αγίας Τριάδας. Η μη πρόσληψη εποχικού προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία των αρχαιολογικών χώρων.

Πέραν του συγκεκριμένου προβλήματος, οι απώλειες τόσο στην πολιτισμική ανάπτυξη, όσο και στην τουριστική προβολή είναι τεράστιες, καθώς κατ’ επανάληψη γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων, από φορείς και επισκέπτες.

Θεωρούμε πως το ζήτημα είναι φλέγον και χρίζει άμεσης αντιμετώπισης. Για το λόγο αυτό ζητούμε τη συνδρομή  σας στο συγκεκριμένο ζήτημα και παρακαλούμε για δικές ενέργειες που θα επιτρέψουν την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού, αλλά και θα συμβάλουν στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους.

 

Με εκτίμηση

 

 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ

 

 

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΟΓΙΩΡΓΗ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ

 (87)
 (85)
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Φαιστού (86)
Facebook Δήμου Φαιστού (80)
 (82)
 (79)
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Φαιστού (81)
 (75)
 (76)
 (59)
 (78)
 (68)
 (63)
 (60)
 (71)
 (74)
 (70)
 (62)
 (65)
 (66)
 (64)