Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σημαντικά Έργα του Δήμου Φαιστού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης
Σημαντικά Έργα του Δήμου Φαιστού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 03 Μάρτιος 2021 12:59
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης αναμένεται να ενταχθούν μια σειρά από σημαντικά έργα του Δήμου Φαιστού. Στο πλαίσιο ενημέρωσης, αλλά και προετοιμασίας της νέας περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη στο δημαρχείο στις Μοίρες. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Έφη Κουτεντάκη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Καμπουράκης. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως πολλά και σημαντικά έργα για την περιοχή, όπως έχει συμφωνηθεί ήδη με τη δημοτική αρχή με βάση το οργανόγραμμα της, πρόκειται να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ώστε να υλοποιηθούν. Μεταξύ των έργων είναι η παράκαμψη Μοιρών, η παράκαμψη Τυμπακίου, καθώς επίσης και η μελέτη για την παράκαμψη του Ζαρού. Στο πλαίσιο των έργων εντάσσονται ακόμα μία σειρά από πεζοδρομήσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου.
Μετά από τη συνάντηση εργασίας, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψίες σε σημεία του Δήμου Φαιστού, όπου χρειάζονται παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, για τις οποίες και δήλωσε πως θα προωθηθούν οι σχετικές μελέτες. Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη, τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Κωνσταντουλάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Έφη Κουτεντάκη, τον περιφερειακό Σύμβουλο Λάμπρο Καμπουράκη και κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, διαπίστωσε την ανάγκη για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον οικισμό των Μοιρών, στο δρόμο προς την Πόμπια, στον οικισμό του Τυμπακίου και στο λεγόμενο «Δέλτα» στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου. Τόσο ο ίδιος, όσο και το κλιμάκιο διαπίστωσαν την ανάγκη παρεμβάσεων και συμφώνησαν με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής πως θα προχωρήσουν στη δρομολόγηση τους.

 

 

 

komvoi.jpg

 

komvoi2.jpg

 

komvoi_3.jpg

 

 

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg