Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επανέρχονται στην Κανονικότητα οι Λαϊκές Αγορές
Επανέρχονται στην Κανονικότητα οι Λαϊκές Αγορές PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021 15:05

Στην κανονικότητα επανέρχεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο Δήμο Φαιστού, μετά από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όλοι οι παραγωγοί και οι έμποροι που συμμετείχαν στις λαϊκές αγορές στο Τυμπάκι, στις Μοίρες και στο Ζαρό, θα μπορούν και πάλι να συμμετέχουν κανονικά στο 100% και όχι εκ περιτροπής, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης από τον κοροναϊό.


Υπενθυμίζεται ότι οι αποστάσεις των παραγωγών και εμπόρων παραμένουν στα 5 μέτρα από κάθε πάγκο, χωρίς την παρεμβολή προϊόντων ή οποιουδήποτε άλλου υλικού, ενώ είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για όλους η σωστή χρήση μάσκας και η παροχή αντισηπτικού διαλύματος για καθαρισμό των χεριών πωλητών και αγοραστών μετά από κάθε συναλλαγή.


Τονίζεται επίσης ότι, δεδομένων των ιδιαίτερα δύσκολων υγειονομικών συνθηκών και εν αναμονή ενός νέου σφοδρότερου κύματος εξάπλωσης του ιού, η Δημοτική Αρχή διατηρεί το δικαίωμα να θέσει εκτός λαϊκών αγορών τους παραγωγούς και εμπόρους που δεν συμμορφώνονται με τις βασικές προϋποθέσεις που τίθενται από το νόμο.
«Στόχος μας είναι να πραγματοποιούνται κανονικά οι λαϊκές αγορές χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα και χωρίς να διακυβεύεται η δημόσια Υγεία» αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Καργάκης για να τονίσει:
«Γνωρίζουμε όμως όλοι τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν και δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια ούτε ενός δημότη. Γι' αυτό και διατηρούμε το δικαίωμα μας να απομακρύνουμε παραγωγούς ή εμπόρους εφόσον δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Κράτους. Η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής είναι αρκετά απλή και θεωρούμε πως δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα».

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg