Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σε Ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού
Σε Ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2021 14:19

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού, μετά και τη νέα ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία αναμένεται ένταση των καιρικών φαινομένων στην Κρήτη τις επόμενες ώρες και ως το βράδυ της Τρίτης 19 Ιανουαρίου.

Όλα τα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Φαιστού βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλο το προσωπικό και το επιτελείο της Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο των δράσεων που ήδη υλοποιεί ο Δήμος, πριν ακόμα την έλευση της κακοκαιρίας, συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων και επικίνδυνων σημείων, ενώ υπάρχει έλεγχος σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Φαιστού.

Προς το παρών, δεν έχουν παρατηρηθεί ακραία φαινόμενα, ούτε και έντονες χιονοπτώσεις σε σημείο που να υπάρχει κίνδυνος. Την ίδια στιγμή, οι ιρλανδικές διαβάσεις παραμένουν προς το παρών ανοικτές, καθώς δεν υπάρχει ζήτημα υπερχείλισης. Παρ’ όλα αυτά οι καταστάσεις επανεξετάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις.

«Ο Δήμος Φαιστού λειτούργησε με βάση τη λογική της πρόβλεψης, οπότε στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε το Δήμο μας, είχαμε ήδη προχωρήσει σε όλες τις βασικές παρεμβάσεις, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει:

«Παρ’ όλα αυτά, έχουμε διαπιστώσει ότι πλέον τα στοιχεία της φύσης είναι απρόβλεπτα, γι’ αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο έχοντας σε ετοιμότητα όλα τα οχήματα του Δήμου μας και όλο το προσωπικό. Συστήνουμε σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, τις σημάνσεις, αλλά και τις υποδείξεις των ειδικών».

 

 

 

 

dimarhos.jpg

 

 

remata.jpg

 

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg