Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνεχίζονται οι Καθαρισμοί σε Όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού
Συνεχίζονται οι Καθαρισμοί σε Όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2021 09:11

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί και οι διανοίξεις ρεμάτων στο Δήμο Φαιστού, με στόχο την Πολιτική Προστασία σε όλα τα διοικητικά όρια του Δήμου, αλλά και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Με αφορμή μάλιστα το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα της επόμενες ώρες, οι εργασίες έχουν εντατικοποιηθεί κι επικεντρωθεί κατά κανόνα σε σημεία κατοικημένων περιοχών, μέσα από τα οποία διέρχονται ρέματα. Ειδικότερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Υγείας Νίκος Καργάκης, βρέθηκαν στο ρέμα του ποταμού Κονιδολιού, το οποίο διέρχεται μέσα από κατοικίες στον οικισμό των Μοιρών. Το συγκεκριμένο ρέμα αποτελούσε για πολλές δεκαετίες «αγκάθι» για τον οικισμό των Μοιρών, αφού εκτός του ότι δημιουργούσε εστίες μόλυνσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως, δεν είχε καθαριστεί για δεκαετίες, θέτοντας σοβαρά ζητήματα πολιτικής προστασίας και ασφάλειας.
Σημειώνεται ότι, οι εργολαβίες συνεχίζονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού, όπου υπάρχουν προβλήματα με ένα μεγάλο μέρος από τις κρισιμότερες να έχει ολοκληρωθεί. Τονίζεται επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης έθεσε επί τάπητος το ζήτημα, με την Περιφέρεια Κρήτης να αναθέτει τις σχετικές εργολαβίες, έπειτα από τις σχετικές υποδείξεις της Δημοτικής Αρχής.
«Σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούνται μια σειρά από σημαντικά έργα Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Φαιστού» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:
«Ευχαριστούμε τόσο τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Συριγωνάκη για την συνεργασία και το ενδιαφέρον τους, αφού θεωρούμε πως πλέον έχουμε φθάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Τα ακραία φαινόμενα έχουμε δει πως πλήττουν διαρκώς την Κρήτη. Όμως πιστεύουμε πως έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα κι έχουμε παρέμβει ήδη σε σημεία που χρειάζονταν άμεσες παρεμβάσεις».

img3.jpg


img1.jpg img4.jpg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg