Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπογράφτηκε η Σύμβαση 3 Εκατομμυρίων για την Αντικατάσταση των Δικτύων Ύδρευσης Μοιρών
Υπογράφτηκε η Σύμβαση 3 Εκατομμυρίων για την Αντικατάσταση των Δικτύων Ύδρευσης Μοιρών PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2021 08:09

Υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Φαιστού το σημαντικό έργο αντικατάστασης του δικτύου υδροδότησης των Μοιρών. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Φαιστού Γρήγορη Νικολιδάκη, του προέδρου της ΔΕΥΑ Φαιστού Μανώλη Ορφανουδάκη, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Φασομυτάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, Αλέξανδρου Χριστάκη.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στο έργο «αντικατάσταση δικτύου υδροδότησης Μοιρών». Ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα στο εργοτάξιο, ενώ το δίκτυο μετά την ολοκλήρωση του πρόκειται να προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα, αλλά και ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού. Με τη νέα εργολαβία πρόκειται να επιλυθούν επίσης αρκετά σοβαρά ζητήματα ζημιών, αλλά και να επιτευχθεί καλύτερος έλεγχος του δικτύου και απομόνωσης τμημάτων ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

Στο μεταξύ, εκτός από το έργο αντικατάστασης του δικτύου αναμένεται να αντικατασταθούν άμεσα και αλλά τμήματα δικτύου τα οποία δεν εντάσσονται στη συγκεκριμένη εργολαβία.

«Έχουμε τη χαρά μέσα στο 2021 ένα από τα πρώτα έργα που υπογράφουμε να σχετίζεται με τη βελτίωση της ποιότητας των δικτύων υδροδότησης στις Μοίρες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης μετά την υπογραφή της σύμβασης για να προσθέσει:

«Ευχαριστώ θερμά τους κυρίους Φασομυτάκη και Ορφανουδάκη, αλλά και τις υπηρεσίες με τους εργαζόμενους που κοπίασαν γι’ αυτό το έργο. Είχαμε πει από την προηγούμενη χρόνια πως το 2021 θα είναι ένα έτος συνέχειας, δημιουργίας κι έργων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φαιστού Μανώλης Ορφανουδάκης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της ποιότητας δικτύου και νερού, καθώς και στο γεγονός πως η συγκεκριμένη εργολαβία έρχεται να επιλύσει ζητήματα ετών.

«Με την ολοκλήρωση του έργου ερχόμαστε να μιλήσουμε για μια συνολική αναβάθμιση και για ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους δημότες» ανέφερε ο κ. Ορφανουδάκης για να προσθέσει:

«Πλέον ξεφεύγουμε από τα χρόνια προβλήματα των βλαβών και θα μπορούμε τμηματικά να ελέγχουμε το όποιο θέμα προκύπτει μέσα από τη συνολική αναβάθμιση που θα υπάρξει. Επίσης προσθέτουμε μία ακόμα εργολαβία για να καλύψουμε το μεγαλύτερο δυνατό εύρος αντικατάστασης δικτύων».

Στην ανάγκη συνολικής αναβάθμισης μέσα από μια σειρά έργων αναφέρθηκε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης.

«Ήδη έχουν φθάσει στη φάση δημοπράτησης αλλά και κατασκευής δεκάδες έργα στο Δήμο Φαιστού» ανέφερε για να προσθέσει:

«Στόχος μας είναι να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, από ευρωπαϊκά προγράμματα και από αλλά χρηματοδοτικά εργαλεία, αφού ήδη έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Συνεχίζουμε θεωρώντας πως μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για το καλό της Ανάπτυξης, του Δήμου μας, των δημοτών μας».

diktyo.jpeg diktyo2.jpeg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg