Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επαναληπτικά Τεστ Αντισωμάτων στο Δήμο Φαιστού από την Ερευνητική Ομάδα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτη
Επαναληπτικά Τεστ Αντισωμάτων στο Δήμο Φαιστού από την Ερευνητική Ομάδα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτη PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2020 09:51
Σε τεστ αντισωμάτων στο Δήμο Φαιστού, πρόκειται να προχωρήσει η ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρόκειται για επαναληπτικά τεστ τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες και αφορούν μόνο τους πολίτες που συμμετείχαν στην πρώτη φάση διενέργειας των τεστ από την ίδια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα τεστ πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πληθυσμιακής οροεπιδημιολογικής μελέτης για τη λοίμωξη COVID-19 στην οποία είχε ενταχθεί και ο Δήμος Φαιστού όπου και συμμετείχε ένα τυχαία επιλεγμένο αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού ηλικίας 18 και άνω από όλους τους Δήμους της Κρήτης.

Στη δεύτερη φάση της, η έρευνα της Ιατρικής Σχολής εξετάζει το αν υπάρχουν αλλαγές αναφορικά με την ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι της COVID-19 στα άτομα που συμμετείχαν στη διαδικασία της πρώτης φάσης της μελέτης. Τα αποτελέσματα αναμένεται να συμβάλλουν στην εκτίμηση του βαθμού προσβολής του πληθυσμού κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η έρευνα υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους της Κρήτης. Την ομάδα συλλογής δεδομένων στην επίσκεψη της στο Πολύκεντρο, την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, θα συνοδεύσει ο Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής κ. Χρήστος Λιονής.

image.jpg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg