Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σημαντικές Επαφές Αντιπροσωπείας του Δήμου σε Υπουργεία στην Αθήνα
Σημαντικές Επαφές Αντιπροσωπείας του Δήμου σε Υπουργεία στην Αθήνα PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2020 12:28
Πολλά και σημαντικά θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, των αντιδημάρχων Γιάννη Φασομυτάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη, αλλά και του προέδρου Πιτσιδίων Κώστα Σπινθάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στην Αθήνα.
Πολύ ψηλά στην ατζέντα, λόγω και των πρόσφατων γεγονότων στην περιοχή βρίσκεται το θέμα της αστυνόμευσης, γι' αυτό και έχει καθοριστεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο δήμαρχος και η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού, αναμένεται να θέσουν στον Υπουργό, τα ζητήματα ενίσχυσης της αστυνόμευσης και ελέγχων, καθώς και το πάγιο αίτημα για δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσαράς με έδρα το Δήμο Φαιστού, σε χώρο που υφίσταται και μπορεί με κατάλληλη διαμόρφωση να εξυπηρετήσει πλήρως τις ανάγκες. Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται επίσης όλα τα ζητήματα του Αθλητισμού στο Δήμο Φαιστού, γι' αυτό και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο αρμόδιο Υφυπουργείο με τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην ατζέντα βρίσκεται το θέμα ανέγερσης του νέου κλειστού Τυμπακίου, καθώς και τα θέματα βελτίωσης, αλλά και ενίσχυσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Φαιστού.
Η πορεία των πολύ σημαντικών έργων δημιουργίας τριών μικροφραγμάτων στο Δήμο Φαιστού που θα ενισχύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγροτική παραγωγή, αλλά και θα δώσουν λύσεις στα θέματα άδρευσης, πρόκειται να συζητηθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον αρμόδιο Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα. Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Υπουργείο και τον Υφυπουργό έχουν ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία τριών φραγμάτων σε Μαγαρικάρι, Πηγαϊδάκια και Μάγειρα, την πορεία των οποίων και θα συζητήσουν στο Υπουργείο ταυτόχρονα με την πορεία όλων των σημαντικών αγροτικών θεμάτων.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού με επικεφαλής το Δήμαρχο πρόκειται παράλληλα να επισκεφθεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα για νομιμοποίηση και καθορισμό της χερσαίας ζώνης σε Κόκκινο Πύργο και Καλούς Λιμένες, αλλά και για χρηματοδότηση μελετών του Λιμενικού Ταμείου.
Στο μεταξύ, χθες αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού αποτελούμενη από τους Αντιδημάρχους Γιάννη Φασομυτάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη, είχαν συνάντηση στα γραφεία της Enterprise Greece για την προώθηση σημαντικών επενδύσεων στο Δήμο Φαιστού. Τους Αντιδημάρχους υποδέχθηκε ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρίας κ. Άκης Σκλάβος, ο οποίος και ενημερώθηκε αναλυτικά από τη Δημοτική Αρχή για τις προσπάθειες και τις συζητήσεις που γίνονται εδώ και ένα χρόνο με αξιόπιστο επενδυτή, ο οποίος και έχει δηλώσει την πρόθεση του να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Σκλάβος εξήρε την προσπάθεια που πραγματοποιείται από τη Δημοτική Αρχή για προώθηση επενδύσεων και στήριξε το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής στην παραλιακή ζώνη του Δήμου από τα Μάταλα ως και τον Κόκκινο Πύργο. Ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού επανέλαβε παράλληλα τη δυναμική της Enterprise Greece που έχει ενισχυθεί το τελευταίο έτος, τονίζοντας πως θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του Δήμου Φαιστού για προώθηση των επενδύσεων, αλλά και για υπέρβαση των όποιων εγγενών δυσκολιών ανακύπτουν, με στόχο τη συνολική αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου.
image1.jpg
 

Χάρτης περιοχής

map.jpg