Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σημαντικά Βήματα για τη Διοργάνωση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού ROBOFEST
Σημαντικά Βήματα για τη Διοργάνωση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού ROBOFEST PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2020 10:00

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, στο Δημαρχείο Δήμου Φαιστού, σύσκεψη μεταξύ των διοργανωτών του παγκόσμιου διαγωνισμού Ρομποτικής ROBOFEST που θα διεξαχθεί στις 11-12 Απριλίου 2020 στις Μοίρες. Ο Δήμαρχος Δήμου Φαιστού κ. Νικολιδάκης Γρηγόρης και ο αντιδήμαρχος Δήμου Φαιστού κ. Φασομυτάκης Ιωάννης συναντήθηκαν με την υπεύθυνη του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης (RSA) κ. Καμνάκη Χαρά - επίσημη εκπρόσωπο του διαγωνισμού Robofest στην Ελλάδα και τον υπεύθυνο του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Μεσσαράς (Πράξη και Πρόοδος) κ. Μυρτάκη Μιχαήλ και κατάφεραν σε άριστο κλίμα συνεργασίας να σημειώσουν σημαντικά βήματα προόδου σχετικά με τη διοργάνωση.
Η διοικούσα αρχή του Δήμου Φαιστού αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη μεγάλη αυτή διοργάνωση αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της για τις νέες τεχνολογίες, τις καινοτόμες εφαρμογές αλλά και την εξεύρεση νέων διεξόδων για τους νέους της περιοχής. Θέλοντας να αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον αυτό, θα καταφέρει να εξασφαλίσει εκπαιδευτικά ρομποτικά πακέτα, τα οποία θα διαθέσει δωρεάν (με τη μορφή χρησιδανείου) σε όσες τοπικές ομάδες ενδιαφερθούν να εκπαιδευτούν και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Οι εκπρόσωποι των Κέντρων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν να παρέχουν δωρεάν την κατάλληλη εκπαίδευση σε όσους δασκάλους και καθηγητές ή εκπροσώπους τοπικών συλλόγων θα ενδιαφερθούν να υποστηρίξουν τις ομάδες αυτές. Σύντομα θα υπάρχει ενημέρωση προς όλα τα σχολεία της περιοχής ώστε να ανακοινωθεί έπειτα και η ημερομηνία ενημέρωσης/εκπαίδευσης προς τους ενδιαφερόμενους.
Μάλιστα, οι διοργανωτές προσέφεραν και τη δυνατότητα, οι ομάδες αυτές, να μπορέσουν να συμμετάσχουν με την κατάλληλη υποστήριξη και στη Robotiada, τον επόμενο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γήπεδο του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης (πρώην ΤΕΙ) στις 2 και 3 Μαϊου και ο οποίος δίνει πρόκριση στο μεγάλο τελικό της Τσεχία.
Το κίνητρο για τη συμμετοχή των ομάδων στο διαγωνισμό Robofest είναι μεγάλο καθώς οι ομάδες που θα διακριθούν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στο μεγάλο τέλικο που θα διεξαχθεί από τον κεντρικό διοργανωτή, το Lawrence Tecnhological University του Southfield, Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!
Ο διαγωνισμός Robofest που για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα έχει στόχο να καθιερωθεί στην περιοχή και για τα επόμενα χρόνια, θα απασχολήσει δεκάδες εθελοντές και κριτές, θα έχει τηλεοπτική κάλυψη και θα δώσει την ευκαιρία στους κατοικους -όχι μόνο της περιοχής αλλά- όλης της Κρήτης να γνωρίσουν από κοντά τις νέες τεχνολογίες και τάσεις παρακολουθώντας από κοντά τις διαφορες κατηγορίες του διαγωνισμού και συμμετέχοντας ενεργά και διαδραστικά με όλο το περιβάλλον της διοργάνωσης.
Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες με νέο δελτίο τύπου.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

 

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης (RSA)

logo_1.jpg

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:


Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Μεσσαράς (Πράξη και Πρόοδος)
logo_2.jpg

 

Δήμος Φαιστού

logo_3.jpg

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές ομάδων:

https://www.robotic-science-academy.edu.gr/robofest-hellas

 

ΤΗΛ: 2810 360544

 

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg